Geïnspireerd door een in Oostenrijk ontdekte unieke gevel bestaande uit aluminium profielen schakelde Comhan de betrokken architect in om het kantoor in Uithoorn uitvoerig te vernieuwen. Het resultaat: een prachtig modern ontwerp met horizontale lamellen én een compleet gerenoveerd interieur vol met interessante aluminium details!

Vrijstaande gevelconstructie met aluminium profielen

Voor de grondige renovatie is het voormalige kantoorpand grotendeels gestript, waarbij de bestaande schil verwijderd werd. Vervolgens is het nieuwe gevelontwerp hier aangebracht, met aluminium sandwichpanelen en raampartijen als kern en op een meter afstand hiervan een vrijstaande stalen constructie met aluminium lamellen daar omheen geplaatst.

Het stramien is bedacht door de Oostenrijkse architect; Comhan heeft vervolgens zelf uitgedacht hoe de lamellen eenvoudig te monteren zijn voor de bouwers. Ook de nauwkeurige aansluiting door middel van verstekhoeken is afkomstig van de hand van Comhan.

Comhan is intensief betrokken geweest bij het ontwerp- en bouwtraject. We hebben zelf matrijstekeningen gemaakt van de profielen. De productie van de profielen is ondergebracht bij een van onze bestaande leveranciers die in staat is om profielen met dergelijke afmetingen te persen. Vervolgens heeft Comhan zelf de afwerking van de profielen verzorgd, zodat ze eenvoudig aan de stalen constructie gemonteerd konden worden Zo is de aluminium gevelbekleding uiteindelijk volledig zelf bewerkt en geprepareerd door Comhan.

Interieur vol aluminium details

Niet alleen de buitenzijde van het nieuwe kantoor bestaat grotendeels uit aluminium: ook het interieur bevat volop aluminium details en accenten. In het interieur zijn diverse glazen wanden gerealiseerd in samenwerking met een klant van Comhan die systeemwanden levert, waarbij Comhan juist weer de klantspecifieke profielen ingezet heeft die normaliter aan deze klant geleverd worden!

In het pand zijn op diverse plekken aluminium plinten aangebracht, en ook de pantry en zithoeken zijn met aluminium afwerklatten afgewerkt, die overigens weer door Comhan zelf gefreesd zijn. Bij de trapleuningen zijn grote aluminium panelen gemonteerd, die speciaal zijn gefreesd door een partner die op die schaal kan frezen.

Zo heeft Comhan voor het interieur zowel een sterke eigen hand in het uiteindelijke ontwerp gehad als gebruik gemaakt van de kennis en expertise van haar klanten en partners! Deze lijn wordt voortgezet in het ontwerp van de showroom, waarvoor momenteel gewerkt wordt aan het ontwerp en de invulling. Ook hier zullen het gebruik van eigen materialen en samenwerking met partners centraal staan.

Prettig werken in ruim ingericht kantoor

De kantooromgeving is zeer ruim ingericht; dit zorgt voor veel rust en orde op de werkvloer. Werkplekken beschikken bovendien over ergonomische bureaus om het werkgemak verder te verbeteren. Daarbij zorgt de ruime opzet van het kantoor ook voor de nodige beweging op de werkdag. Voor overleg met collega’s is een korte wandeling al snel aan de orde, en aangezien het kantoorpand los staat van de productie- en magazijnomgeving levert een bezoek aan die afdelingen ook de gewenste beweging op.

Het nieuwe kantoor is sinds februari in gebruik, en de eerste ervaringen van het team zijn zeer positief. Met het nieuwe kantoorpand is een prachtig toekomstbestendig ontwerp neergezet, waar nog vele jaren werkplezier mee gerealiseerd kan gaan worden!